Patru foşti manageri din Rompetrol pun pe picioare o nouă reţea de benzinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Bioromoil Automatic Stations, din grupul Bioromoil, a inaugurat astăzi într-un complex comercial din Craiova prima benzinărie complet automatizată din România, sub brandul AutoMat.

Investiţia se ridică la 220.000 de euro, iar compania şi-a propus construirea a 100 de astfel de staţii în următorii trei ani, adică atingerea unei cote de 3% din piaţă, după investiţii de 25 de milioane de euro. “Întrucât este complet automatizată, fără personal, pentru noi înseamnă un profit mai mare, pe care îl împărţim cu consumatorul, astfel că preţurile noastre sunt la limita inferioară a pieţei sau chiar sub piaţă”, a declarat Laurenţiu Argeşanu, director general al Bioromoil Automatic Stations.

Benzinăria de la Craiova este a treia sub brandul AutoMat, primele două fiind deschise la Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, iar până la finele acestui an vor fi ianugurate astfel de benzinării în centre comerciale din Slatina, Iaşi, Bacău, Focşani, Brăila şi Sibiu.

Staţiile dispun de şase pompe, unde se comercializează două tipuri de benzine şi unul de motorină. Clienţii au la dispoziţie şi două automate de cafea şi de dulciuri şi răcoritoare, precum şi un echipament de verificare a presiunii în roţi, care poate fi utilizat gratuit. Carburanţii sunt achiziţionţi de la mai multe companii de pe piaţă, precum Rompetrol, Petrom şi Lukoil.

Plata carburanţilor se realizează înainte de alimentare şi poate fi efectuată atât cu cardul, cât şi cash.

Compania şi-a propus să vândă 6.000-7.000 de litri de carburanţi pe zi într-o staţie. “Media de clienţi este de 250 pe zi. Un plin de benzină poate fi realizat în maximum un minut şi jumătate”, a mai spus Argeşanu.

Românii nu vor renunţa să meargă cu maşina

Întrebat de ce a lansat acest business într-o perioadă în care consumul de carburanţi este în scădere, Argeşanu a arătat că mizează pe faptul că românii nu vor renunţa să meargă cu maşina. “În ciuda tuturor scăderilor, în acest an, consumul de carburanţi are cel mai mic recul, de circa 8%. Carburanţii sunt un produs de strictă necesitate, iar, în această perioadă, costul investiţiilor este redus, la fel şi costurile operaţionale”, a arătat oficialul companiei.

Un business început în timp de criză poate fi de succes dacă este bine manageriat”, a mai spus el, arătând că mizează pe preţul scăzut al carburanţilor din aceste benzinării şi pe proximitatea lor faţă de consumator, acestea fiind amplasate în centre comerciale.

Pentru acest an, Argeşanu estimează atingerea unei cifre de afaceri de 7 milioane de euro, care va creşte în 2011 la 50 de milioane de euro. Când toate cele 100 de benzinării vor fi funcţionale, compania va avea afaceri de 150 de milioane de euro, a anticipat el.

Compania şi-a propus extinderea începând de anul viitor şi pe pieţele din Bulgaria şi Republica Moldova, unde vizează deschiderea a 40, respectiv 10 benzinării.

Laurenţiu Argeşanu a fost director de vânzări în cadrul Rompetrol Downstream şi director general al Rompetrol Ucraina, companie pe care a părăsit-o în ianuarie 2009, pentru funcţia de manager de proiect al parcului eolian dezvoltat de CEZ la Cogealac. S-a alăturat companiei Bioromoil în ianuarie 2010.

Alături de el, la proiectul benzinăriilor AutoMat au lucrat alţi trei foşti manageri din Rompetrol, respectiv Ionela Caizer, Andrei Chiriţoiu şi Mihai Borlovan.

Grupul Bioromoil aparţine omului de afaceri Vladislav Chetrar, care mai deţine afaceri în Republica Moldova în domeniul agricol.

De asemenea, Bioromoil construieşte la Brăila două fabrici de biodiesel şi ulei vegetal, care vor fi funcţionale în 2011 – 2012, în urma unei investiţii de 22 de milioane de euro, din care cinci milioane de euro fonduri europene.

Fabrica de biodiesel va avea o capacitate de 50.000 de tone pe an, iar cea de ulei vegetal, de 80.000 de tone pe an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite