Patru legi pun in pericol integrarea in UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri reprezentand industria tutunului, alcoolului, sectorul farmaceutic si cinematografia s-au intrunit, ieri, pentru a contracara efectele unor proiecte de acte normative care -

Oamenii de afaceri reprezentand industria tutunului, alcoolului, sectorul farmaceutic si cinematografia s-au intrunit, ieri, pentru a contracara efectele unor proiecte de acte normative care - potrivit acestora - ar putea activa clauza de salvgardare.
Avem prea multe stegulete
Onno Simons, adjunctul sefului Delegatiei Comisiei Europene (DCE) la Bucuresti, a avertizat ca "este foarte important pentru guvernul roman sa isi rezolve problemele pe care le are, in loc sa creeze altele noi". Prezent la o dezbatere pe tema celor patru legi care ar putea activa clauza de salvgardare, Simons le-a adus aminte oficialilor de la Bucuresti ca mai au putin timp pana la prezentarea Raportului decisiv de tara din luna mai a anului viitor. "14 stegulete rosii si 45 de stegulete galbene sunt deja prea multe", a apreciat numarul doi de la DCE.
Ce a produs ingrijorare la Bruxelles
Amendamentele succesive ale Codului fiscal conduc la scutirea de impozite a producatorilor interni de bauturi alcoolice, in momentul in care achizitioneaza etichete fiscale, iar importatorii suporta consecintele. Alte masuri considerate antieuropene sunt introducerea unor preturi minime la alcool si tutun, incurajarea productiei cinematografice autohtone in detrimentul celei europene, ca si restrictiile din Legea farmaciilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite