Patronii vor anularea penalităţilor la datoriile către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii IMM-urilor solicită Guvernului anularea penalităţilor pentru neplata datoriilor la bugetul de stat înregistrate în perioada 2009-2010, pentru firmele care nu au avut astfel de probleme înainte de criză.

Ei estimează că penalităţile se ridică la câteva sute de miliarde de lei, la o sumă medie de 300-400 de milioane de lei pe firmă. „Sunt 20.000-30.000 de firme care înainte de criză nu au avut datorii la bugetul de stat. Din cauza crizei acestea au acum datorii, penalităţile sunt imense, nu se mai pot dezvolta, unele au murit deja, iar altele sunt pe moarte”, a declarat azi Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

În cazul în care se vor menţine aceste penalităţi, aproximativ jumătate dintre firmele cu datorii vor fi nevoite să-şi închidă afacerile într-un an, avertizează el. 

"Este adevărat că bugetul va pierde aceşti bani din penalităţi, dar pe termen lung este mai important să salvezi firmele", a explicat Nicolescu.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite