Patronii cer statului sa nu impoziteze donatiile catre sinistrati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Uniunii Generale a Industriasilor din Romania - UGIR-1903 - afirma ca sumele cheltuite in vederea ajutorarii sinistratilor din zonele calamitate sunt purtatoare de TVA. Taxa continua sa fie

Conducerea Uniunii Generale a Industriasilor din Romania - UGIR-1903 - afirma ca sumele cheltuite in vederea ajutorarii sinistratilor din zonele calamitate sunt purtatoare de TVA. Taxa continua sa fie incasata, ceea ce inseamna ca "statul practica impozitarea dezastrelor". Este "o aberatie ca, din fondurile alocate de firme pentru ameliorarea situatiei din judetele afectate, statului sa-i revina 19% prin aplicarea TVA, apoi guvernul sa vina sa se laude ca a contribuit cu sumele astfel incasate la ajutorarea sinistratilor", a declarat Marius Opran, vicepresedinte al UGIR-1903. El a explicat ca "tot ce s-a dus in consumul final a fost impozitat cu 19%", astfel ca "noi vom cere recuperarea TVA, urmand sa utilizam si respectivele fonduri pentru donatii". De altfel, liderii industriasilor si reprezentantii confederatiei sindicale Cartel Alfa solicita, printr-o scrisoare deschisa adresata premierului, promulgarea unei ordonante de urgenta care sa modifice, pe o perioada de sase luni, Codul Fiscal. Se cere ca sponsorizarile acordate pentru sinistrati de catre persoanele juridice si fizice sa fie deductibile din impozit, fara limita de suma. De asemenea, sindicatele si patronatele mai cer ca, in judetele afectate, cota de TVA pentru constructiile civile (cladiri, poduri, drumuri, infrastructura), servicii si materiale de constructii sa fie anulata.
Industriasii vor capete
In alta ordine de idei, liderii industriasilor considera ca "este inadmisibil ca jumatate din Romania sa fie sub ape, 20 de oameni sa moara si sa nu se gaseasca nici un vinovat". In consecinta, UGIR-1903 solicita investigarea cauzelor dezastrelor si stabilirea de responsabilitati si pedepse pentru cei vinovati".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite