Patronatele caută angajatori pentru persoanele cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronatul Medicinei Integrative îşi propune pentru 2012 să dezvolte, împreună cu confederaţia patronală CONPIROM, un set de proiecte sociale dintre care cel mai important constă în efortul de a facilita angajarea persoanelor cu dizabilităţi. „Ne confruntăm încă, în România, cu prejudecăţi majore în ceea ce priveşte angajarea persoanelor cu dizabilităţi, aşa încât în ultima întâlnire a conducerii CONPIROM am ob

„Eforturile noastre se vor concentra perntru a depăşi aceste prejudecăţi şi în a dezvolta proiecte sociale realiste, menite să integreze social persoanele care până acum erau marginalizate“, a declarat Liviu Mandler, preşedintele Patronatului Medicinei Integrative şi vicepreşedinte al CONPIROM.

Şase proiecte noi

Patronatul Medicinei Integrative, care derulează deja două proiecte strategice dedicate sprijinirii persoanelor cu dizabilităţi şi celor diagnosticate cu cancer, va începe derularea altor şase proiecte ambiţioase care vor susţine ateliere sociale dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi în care această categorie de persoane vor desfăşura activităţi de patiserie, croitorie şi tipografie.
De asemenea, tot în 2012, Patronatul Medicinei Integrative va organiza primul curs de psiho-oncologie din România, în colaborare cu Facultatea de Medicină din Ancona, Italia, şi cu Institutul de psiho-oncologie din aceeaşi ţară.
„Modulul complet urează doi ani, din care prima parte se adresează unei categorii largi care îi include pe toţi cei dornici să se familiarizeze cu practicile psiho-oncologiei. Următoarele trei module se adresează însă specialiştilor precum oncologilor, psihiatrilor sau studenţilor la psihologie din ultimul an“, a explicat Liviu Mandler, pentru „Adevărul“.

Cursuri pentru managerii de unităţi medicale

Un alt curs, în premieră pentru România, propus în 2012 de patronat este cel dedicat managementului de spitale şi clinici, acesta urmând a fi susţinut în colaborare cu Universitatea de Management şi Medicină din Glasgow, Scoţia.
Patronatul Medicinei Integrative are deja în desfăşurare, chiar de la începutul lui 2012, împreună cu Institutul Postliceal Phoenix, cursuri gratuite de Inspector Resurse Umane, de Art Director şi de Operator Introducere, prelucrare, validare date, în cadrul proiectului „Reţea regională pentru Promovarea şi Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi“. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeşte în oameni!“

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite