Patriciu: România este ca ciobanii care se laudă cât de buni sunt la sex, dar nu fac nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are potenţialul de a deveni centrul financiar al regiunii Mării Negre, dar haideţi să facem odată acest lucru, a declarat astăzi omul de afaceri Dinu Patriciu, în cadrul unei conferinţe pe teme economice. El a arătat că atitudinea României seamănă cu cea a celor doi ciobani dintr-un banc, care se laudă cât de buni sunt la sex, dar nu fac nimic.

"România are potenţialul de a deveni centrul financiar al regiunii Mării Negre. Dimensiunea economică a României suportă această idee. Este şi cea mai mare ţară, avem potenţial, dar haideţi s-o facem odată!", a susţinut Patriciu.

El i-a spus moderatorului, un ziarist străin: "În România avem un banc: Erau doi ciobani pe un vârf de munte şi se uitau spre satele din vale: «Dacă te gândeşti cât de bine ne descurcăm noi la sex, dar ce păcat că suntem singuri...»".

"Vorbim de 20 de ani despre potenţialul ţării, dar nu facem nimic", a adăugat omul de afaceri.

În opinia sa, regiunea Mării Negre are un viitor comercial comun, la fel cum are şi un trecut comun.

„În ultimul secol, Marea Neagră a fost un loc al comerţului, a fost pe rând lac grecesc, lac turcesc, apoi unii au vrut să-l transforme în lac rusesc, dar nu au reuşit. Există o istorie comună aici şi un viitor comercial natural", a mai spus omul de afaceri.

Patriciu a criticat din nou sistemul bancar din România, arătând că, în acest moment, doar marile corporaţii au acces la finanţare, nu şi micile companii. Aceasta pentru că nu există pe piaţă bănci de dimensiuni mici, care să se plieze pe necesităţile firmelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite