Patriciu: Încerc să cresc atunci când ceilalţi se tem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinu Patriciu consideră că cea mai proastă decizie pe care o poate lua un investitor este aceea de a vinde sub imperiul panicii şi spune că încearcă să câştige atunci când ceilalţi se tem.

„Fiecare investitor îşi stabileşte un prag de limitare a pierderii la care vinde orice s-ar întâmpla (2-4%). În funcţie de cât de raţional şi-a diversificat portofoliul, pierderea este minimizată şi uneori câştigi. Fac parte dintre cei care în general mizează împotriva pieţei aşa că, într-o situaţie ca cea de astăzi, mă aştept să câştig. Voi vedea în câteva zile“, a spus omul de afaceri.

Patriciu spune că majoritatea investiţiilor sale sunt în societăţi nelistate sau pe care le-a delistat pentru a le restructura. Astfel, căderile de pe burse nu au afectat portofoliul deţinut de omul de afaceri în aceste companii.

„Fiind vorba de investiţii pe termen lung, nu poate fi calculat efectul de moment. În timp este însă de prevăzut o înăsprire a condiţiilor de finanţare, mai ales în Europa. Grăbesc restructurarea şi încerc să cresc atunci când ceilalţi se tem“, a spus Patriciu. 

El a adăugat că neîncrederea investitorilor este acută în acest moment şi că, în Europa, totul depinde de cum va reuşi Banca Centrală Europeană să convingă mediul financiar că este hotărâtă să cumpere obligaţiunile italieneşti şi spaniole indiferent de riscul inflaţiei.

„Daca ai pornit pe acest drum, cele mai rele sunt jumătăţile de măsură. Ele duc la catastrofă imediată. Oricum, pe termen mediu, exista doar două ieşiri: renunţarea la euro ca monedă unică sau hiperinflaţia ce ne va afecta pe toţi“
, a adăugat omul de afaceri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite