Patriciu: E imoral ca energia regenerabilă să fie susţinută din banii consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orice fel de afacere care nu se susţine singură nu este afacere şi este imoral să cheluieşti banii contribuabililor pentru a sprijini energia regenerabilă, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, în cadrul unei conferinţe pe teme energetice organizată de Forum Invest.

„Noi preluăm ideile proaste ale celor de la Bruxelles şi ne apucăm să construim 4.000 de MW în parcuri eoliene, bani pe care îi vom da tot din buzunarul nostru. Această industrie este subvenţionată şi va fi decenii de acum înainte, pentru că nu este o industrie matură. O spun în calitate de proprietar al unei fabrici de turbine", a spus Patriciu.

Prezent la eveniment, Ionel David, consultant în cadrul Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană, a replicat: „Vă dau o veste proastă, vor fi 5.000 de MW eolieni în România, poate şi fabrica dumneavoastră va merge mai bine".

„Mi-aţi dat o veste proastră, dar şi consumatorilor le-aţi dat o veste proastă", a răspuns Patriciu.

Energiile regenerabile sunt susţinute printr-o schemă de certificate verzi pe care le primesc producătorii şi care sunt transferate în factura finală a consumatorilor.

În următorii zece ani, toţi consumatorii din România vor plăti pentru energia verde 10,5 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite