Pascariu, propus ca membru în CA al Tarom: Cei cu experienţă din mediul privat au obligaţia de a servi sectorul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Pascariu, unul dintre bancherii de top din România propuşi pentru funcţia de membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie (CA) al Tarom, susţine că mediul privat are obligaţia de a susţine sectorul de stat şi explică astfel implicarea sa în proiectul Guvernului de a introduce manageri privaţi în companiile de stat. 

„Am fost invitat să particip la proiectul de manangement privat în companiile de stat şi cred că cei cu experienţă din sectorul privat au obligaţia de a servi sectorul public, inclusiv prin transferarea standardelor de eficienţă din sectorul privat în cel de stat“, a declarat Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank.

În ceea ce priveşte salariu pentru funcţia de membru neexecutiv în CA al operatorului de stat, Pascariu spune că acesta este nesemnificativ şi nu reprezintă o oportunitate financiară.

„Nu am discutat despre salariu, dar nu acesta este motivaţia, întrucât este ştiut faptul că, în sectorul de stat, remuneraţia membrilor neexecutivi în CA este mult mai mică decât în sectorul privat“, a spus bancherul.

În ceea ce priveşte planurile lui Pascariu ca posibil viitor membru neexecutiv în CA al Tarom, el spune că „trebuie să vedem care este strategia acţionarului. Nu am o imagine destul de clară nefiind din interior“.

Potrivit legii, o persoană poate fi membru neexecutiv în CA la mai multe companii. Pascariu este, în prezent, preşedinte neexecutiv al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank. „N-aş putea să fiu însă membru în Consiliul de Administraţie al unei alte bănci“, a adăugat bancherul.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite