Păsările vor muri electrocutate dacă se dezvoltă liniile electrice - raport de mediu pentru Strategia Energetică a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltarea sistemului de distribuţie şi transport al electricităţii va duce la moartea unui număr însemnat de păsări ca urmare a coliziunii cu liniile electrice şi a electrocutării, se arată în raportul de mediu elaborat pentru proiectul Strategiei Energetice a României 2011-2020.

„Potenţiale efecte semnificative negative asociate sectorului de transport şi distribuţie a energiei electrice sunt reprezentate de: 1. Moartea unui număr însemnat de păsări ca urmare a coliziunii cu liniile electrice şi a electrocutării. Acest lucru poate afecta în principal populaţiile speciilor ameninţate şi/sau a celor cu efective mici; 2. Impactul vizual asociat liniilor electrice aeriene", scrie în document.

Raportul a fost întocmai de firma EPC Consultanţă de mediu.

Concluziile raportului de mediu pentru Strategia Energetică a României, iniţiat de Ministerul Economiei, arată că acţiunile menţionate în proiect au 78% efecte pozitive asupra mediului şi 22% efecte negative.

Proiectul Strategiei Energetice a fost lansat în dezbatere publică în luna aprilie a acestui an, dar Guvernul nu l-a aprobat nici până acum.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite