Papandreou: Referendumul va transmite un mesaj clar despre angajamentul european al Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Referendumul privind planul de salvare al Greciei va oferi guvernului un mandat clar şi va transmite un mesaj clar în Grecia şi în străinătate, în legătură cu angajamentul european al ţării, a afirmat premierul elen, Giorgios Papandreou.

"Trebuie să facem în aşa fel, încât lucrurile să fie clare din toate punctele de vedere şi voi spune G20 că trebuie să adopte politici care să garanteze menţinerea democraţiei deasupra apetiturilor pieţei", a afirmat Papandreou în timpul unei şedinţe de guvern extraordinare, desfăşurate în noaptea de marţi spre miercuri, citat fiind de agenţia de presă AFP.

În cursul reuniunii, Guvernul elen a aprobat, în unanimitate, propunerea premierului privind convocarea, cât mai curând, a unui referendum privind planul de salvare financiară a ţării, precum şi pe cea de a solicita Parlamentului un vot de încredere, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului.

Potrivit Mediafax, Papandreou a avertizat şi că în cazul convocării de alegeri anticipate şi al declanşării unei noi campanii electorale, "totul se va opri", iar ţara "va fi împinsă spre faliment".

Conform unui comunicat al Guvernului, premierul elen a afirmat că omologii săi europeni "au fost avizaţi" în legătură cu planurile sale şi că "vor respecta şi vor susţine" eforturile depuse de Grecia. Papandreou, care dispune de o majoritate de numai două voturi în Parlament, se va întâlni miercuri, la Cannes, cu liderii german şi francez, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, dar şi cu lideri ai Uniunii Europene şi ai Fondului Monetar Internaţional

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite