Până la vânzare, combinatele Mechel vor funcţiona normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinderile deţinute de Mechel în România ar putea fi vândute la pachet sau separat, „depinde de oferta potenţialilor cumpărători, adică de preţul oferit“, a precizat Maria Kolmogorova, purtător de cuvânt al concernului rus.

Evaluarea preţului (150 de milioane de dolari, în total, pentru unităţile de la Târgovişte, Brăila, Câmpia Turzii, Oţelu Roşu şi Buzăua) fost efectuată de compania de evaluare şi consultanţă financiară BKS. Pe de altă parte, oficialii Mechel au precizat, într-un comunicat, că decizia de vânzare a acestor active nu presupune oprirea permanenta a producţiei. Mai mult decât atât, „pentru evitarea închiderii întreprinderilor, Mechel va depune eforturi maxime spre păstrarea uzinelor în stare funcţională".

Directorul General al Diviziei Est-Europene Mechel, Yurii Guschin, a declarat că întreprinderile Mechel din România vor avea „regim de funcţionare în condiţii normale, în conformitate cu programul de încărcare a capacităţilor si conjunctura pieţei". „La Mechel Târgovişte, Ductil Steel Buzău şi Laminorul Brăila vor funcţiona toate capacităţile de producţie conform programului aprobat.

La Mechel Câmpia Turzii va funcţiona secţia trăgătorie de oţel. Ductil Steel Oţelu Roşu va funcţiona în condiţii normale. Considerăm că măsurile efectuate ne vor permite să păstrăm viabilitatea întreprinderilor", a mai arătat directorul zonal al concernului rus.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite