Până la sfârșitul lunii, Spania va primi un ajutor de 30 de miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la sfârșitul acestei luni Spania va primi 30 de miliarde de euro, care reprezintă prima tranșă din ajutorul financiar solicitat de guvernul de la Madrid la începutul lunii iunie, a anunțat Jean-Claude Juncker, președintele Eurogrupului, la finalul unei reuniuni care a durat mai bine de nouă ore.

Această primă plată face parte din pachetul de ajutor financiar pe care Spania l-a solicitat la începutul lunii iunie și care ar putea ajunge la suma de 100 de miliarde de euro. Scadența împrumutului este de 15 ani, scrie cotidianul El Pais în ediția sa digitală.

În noaptea de luni spre marți, Juncker a declarat că Eurogrupul a ajuns la un acord politic asupra memorandumului de salvare a sistemului bancar spaniol. Potrivit acestuia, acordul formal va fi semnat în a doua jumătate a lunii iulie, cel mai probabil la 20 iulie.

Cu ajutorul acestei prime tranșe, Spania va putea ajuta entitățile bancare care au fost deja naționalizate. Cel mai probabil, o mare parte din bani vor merge spre Bankia, banca spaniolă care a fost naționalizată acum două luni și care are nevoie de 19 miliarde de euro ca să revină pe linia de plutire. De asemenea, banii pe care Spania îi va primi până la sfârșitul lunii vor merge spre alte entități bancare precum CatalunyaCaixa, NovaGalicia și Banco de Valencia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite