Pagube de 10-20 de milioane de euro la Electrica din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pagubele înregistrate de Electrica din cauza stâlpilor căzuți și a echipamentelor afectate de zăpada și viscolul din ultimele zile se ridică la 10-20 de milioane de euro, a declarat astăzi Ioan Folescu, directorul general al companiei.

El a precizat că în acest moment mai există 35-40 de localități nealimentate cu energie în zona deservită de Eletrica și alte 30 în zonele deservite de operatorii privați de distribuție, Enel, CEZ și E.ON.

Totodată la nivelul întregii țări există peste 8.000 de consumatori unde livrarea de energie este întreruptă.

Rromi au furat stâlpi metalici de energie

„Față de zilele trecute am avut azi și situații deosebite. Au fost stâlpi căzuți, iar rromi din zona Buzău- pe ei. La zăpadă nu, la furat da“, a spus Folescu.

De asemenea, au fost și cazuri în care proprietarii terenurilor nu au lăsat echipele Eletrica să ajungă la stâlpi și alte cazuri unde angajații companiei au rămas zeci de ore blocați în câmp. “Am avut și oameni cu degerături în spitale“, a mai spus Folescu.

El a adugat că în varianta optimistă joi vor fi alimentate toate localitățile, iar într-un scenariu pesimist abia sâmbătă vor fi rezolvate toate defecțiunile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite