PREMIERĂ Organizaţiile societăţii civile vor fi membre în Consiliul Economic şi Social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 18 mai 2012, reprezentanţii României în Comitetul Economic şi Social European (CESE) de la Bruxelles s-au întâlnit la Bucureşti cu Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social. Oficialul promite că în CES-ul românesc – din care acum fac parte doar sindicatele, patronatele şi Guvernul – vor fi primite şi organizaţiile societăţii civile.

„Academia de Advocacy salută şi susţine cu tărie iniţiativa ministrului Dialogului Social, Liviu Marian Pop, de a asigura funcţionalitatea întregului proces de informare, consultare şi negociere între reprezentanţii societăţii civile şi decidenţi. În acord cu principiile şi recomandările UE, numai printr-un dialog real, consecvent, riguros şi argumentat se poate construi consensul, respectiv se pot găsi compromisuri dinamice între puncte de vedere care par iniţial contradictorii“, se arată într-un comunicat al Academiei de Advocacy.
Liviu Marian Pop şi-a luat angajamentul că în mandatul său, organizaţiile societăţii civile vor intra în CES, lucru susţinut şi de reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, prezenţi la întâlnire.

Mână liberă de la Victor Ponta

„Prioritatea mea este să funcţioneze CES-ul (Comitetul Economic Social din România)! Am avut astăzi o discuţie foarte serioasă cu Premierul României pe această temă. Victor Ponta mi-a dat mână liberă să gândesc cum ar trebui organizată o entitate pentru a funcţiona dialogul social în România. Comitetul Economic Social din România trebuie să fie funcţional, trebuie să îl deblocăm! Este obligatoriu ca societatea civilă să îşi găsească mecanisme de alegerere a reprezentanţilor în CES“, a declarat pentru Academia de Advocacy, ministrul Liviu Marian Pop.
Tot la această întâlnire, oficialul de la Palatul Victoria a dezvăluit că Primul Ministru Victor Ponta i-a declarat chiar astăzi că „are nevoie“ de Ministerul Dialogului Social.

Prima întâlnire după cinci ani de la aderare

„Întâlnirea de astăzi a fost o premieră. Este pentru prima dată când un ministru român se întâlneşte cu reprezentanţii României în CESE de la Bruxelles, în condiţiile în care ţara noastră are reprezentanţi în acest organism european încă din 2007. Cu această ocazie, membrii români ai CESE l-au asigurat pe Liviu Marian Pop că experienţa dobândită în Comitetul Economic şi Social European poate fi transferată în CES România“ ne-a declarat Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy şi iniţiator al acestei întruniri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite