PIB-ul României a înregistrat, în primul trimestru, a treia scădere din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsul Intern Brut (PIB) al României a scăzut, în primul trimestru al acestui an, cu 3,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după standardele Eurostat. Aceasta a fost a treia scădere din UE, după Letonia şi Bulgaria.

Ieri, Institutul Naţional de Statistică (INS) a transmis că PIB-ul s-a redus cu 2,6% faţă de ultimele trei luni din 2009. Standardele europene de contabilitate ESA95, folosite de biroul european de statistică, diferă de cele utilizate de INS.

Citiţi şi: Măsurile Guvernului nu se simt în PIB

Din analiza Eurostat lipsesc datele a cinci state membre UE. Din rândul ţărilor care au transmis cifrele privind evoluţia PIB, doar economiile Letoniei şi Bulgariei au mers mai prost în primul trimestru decât cea românească. Astfel, PIB-ul statului baltic s-a contractat cu 5,1%, iar cel al vecinilor de la sud cu 4%.

Economia UE a trecut pe plus în primul trimestru al acestui an, cu un avans de 0,5%. PIB-ul zonei euro a urcat, la rândul său, cu 0,6%. Cea mai bună performanţă a fost înregistrată de Slovacia, cu o creştere de 4,5%, urmată de Suedia, cu un avans de 2,9%, şi de Polonia - 2,8%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite