Ovidiu Tender şi-a făcut planuri de investiţii de peste 14 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Prospecţiuni Bucureşti, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, va împrumuta 14 milioane euro pentru investiţii şi achiziţia de echipamente. Acţionarii companiei au aprobat şi prelungirea unei linii de credit în valoare de 5 milioane de euro deschisă la Banca Comercială Română. 

Acţionarii companiei Prospecţiuni Bucureşti, tranzacţionată pe bursa de la Bucureşti sub simbolul PRSN, au aprobat contractarea în cursul acestui an a unor credite în valoare de 14 milioane de euro. Din această sumă, circa 10 milioane de euro vor fi utilizate pentru capital de lucru şi investiţii, iar un alt împrumut de cel mult 4,2 milioane de euro a fost aprobat spre a fi utilizat la achiziţia unor echipamente de explorare şi exploatare experimentală a unui perimetru din Hunedoara.

Totodată, a fost aprobată şi prelungirea unor facilităţi de credit în valoare de 5 milioane euro de la BCR, precum şi emiterea unei scrisori de garanţie în favoarea BCR, cu care va fi garantată încheierea unor contracte de leasing între trei firme controlate de omul de afaceri Ovidiu Tender, respectiv Societatea de Întreţinere şi Reparaţii Drumuri Timişoara, Tender SA şi ECONSA.

Compania Prospecţiuni este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, care prin firma Tender SA Timişoara deţine 55,7% din acţiuni, iar SIF Muntenia are 11,8%. Ovidiu Tender ocupă locul 15 în Top 500 miliardari realizat de Forbes România pentru 2011, cu o avere estimată de aproximativ 300 de milioane de euro.

Vezi aici care sunt oamenii de afaceri care se află alături de Ovidiu Tender în primele locuri din Top 500 miliardari

Potrivit raportului preliminar, Prospecţiuni a realizat în 2011 o cifră de afaceri de 315 milioane lei, în creştere cu circa 17% faţă de cea realizată în 2010. Rezultatele preliminare arată însă o creştere de circa 30 de ori a profitului brut, de la 1,8 milioane lei în 2010 la peste 41 de milioane de lei la finele anului trecut. Profitul brut pentru 2011 se apropie astfel de valoarea înregistrată la finele lui 2009 când compania a raportat un rezultat brut de 50,6 milioane lei, la o cifră de afaceri de 225 de milioane.

Citeşte aici un scurt interviu acordat de omul de afaceri Ovidiu Tender revistei Forbes, cu privire la oportunităţile şi provocările mediului de business din România.

Ovidiu Tender este unul dintre puţinii oameni de afaceri români care s-a orientat către explorarea oportunităţilor de afaceri oferite de continentul african. Prin aceeaşi companie Prospecţiuni, omul de afaceri român a obţinut de la guvernul senegalez dreptul de a explora şapte perimeter de resurse minerale, printre care şi aur, metale grele şi metale rare.

Citeşte aici mai multe despre afacerile pe care Ovidiu Tender le are pe continentul african

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite