Orban: Ne aşteptăm să fie reluate plăţile pentru cel puţin un program operaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că partea română se aşteaptă să fie reluate în perioada următoare de către Comisia Europeană rambursările pentru "cel puţin unul" dintre cele patru programe cu plăţile întrerupte.

"Deocamdată, nu vreau să anticipez în niciun fel deciziile CE, dar ne aşteptăm cel puţin pentru un program plăţile să fie reluate", a declarat Orban, potrivit Mediafax.

El a arătat că, în aceste condiţii, nu poate face niciun fel de estimare referitoare la cât se va ridica în 2012 rata de absorbţie reală, adică rambursările efectuate de către Comisia Europeană.

"În ceea ce priveşte transferurile de la bugetul UE către bugetul naţional, sigur, aici nu pot să fac niciun fel de estimare, totul depinde de deciziile Comisiei Europene, de deblocarea anumitor programe şi de câţi bani mai rămân la bugetul UE într-un anumit moment", a spus Orban.

El a arătat că ţinta de 20% asumată pentru 2012 privind rata de absorbţie ar mai putea fi atinsă doar în ceea ce priveşte transmiterea cererilor de rambursare către Comisie, nu şi la nivelul plăţilor de la Bruxelles către Bucureşti.

"În ceea ce priveşte transmiterea de cereri de rambursare, eu rămân optimist, şi cred că vom fi undeva în jur de 20%", a afirmat el.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite