Oraşul SF din Maranello

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica Ferrari este un oraş Hi-Tech, în care lucrează şi trăiesc 3.000 de angajaţi Curăţenia exemplară, oazele de verdeaţă din mijlocul fabricii, spaţiile pentru relaxare sunt

Fabrica Ferrari este un oraş Hi-Tech, în care lucrează şi trăiesc 3.000 de angajaţi

Curăţenia exemplară, oazele de verdeaţă din mijlocul fabricii, spaţiile pentru relaxare sunt primele lucruri care impresionează în uzinele Ferrari.

Fabrica Ferrari, care se întinde pe o suprafaţă de aproape 50 ha, are 3.000 de angajaţi. Ideea promovată de preşedintele Căluţului Cabrat, Luca di Montezemolo, a fost aceea de a crea din fabrică un mic oraş, unde angajaţii şi familiile lor pot beneficia de servicii medicale, împrumuturi bancare, având chiar şi posibilitatea de a locui în complexul de la Maranello.

"Este foarte important să le oferim angajaţilor Ferrari condiţii bune de muncă, pentru ca ei să dea un randament maxim", a spus Luca di Montezemolo. El a adăugat că siguranţa angajaţilor este şi ea o prioritate: "Vrem să avem un risc zero de accidente de muncă, în interiorul fabricii, dar şi în exterior".

Inginerii se relaxează în "Clădirea ideilor"

Satul Ferrari, cum îl numeşte directorul, este dominat de verdeaţă şi curăţenie. Nicăieri în secţiile de lucru, fie ele turnătorie sau linie de asamblare şi montaj, nu există un muncitor cu mâinile sau salopeta murdare. De pata de ulei pe jos nici nu se pune problema. Curăţenia ieşită din comun este la Scuderia, unul dintre principalele reguli de neîncălcat.

În toate secţiile Ferrari operează roboţi, care duc la bun sfârşit treburile grele. "Nu pot să las oamenii să mute materiale, pentru că este stupid, ei pot face altceva în schimb", a explicat Amedeo Felisa, vicepreşedintele scuderiei. "Clădirea ideilor", aşa cum este cunoscut în fabrică locul unde se relaxează inginerii, este total transparentă, iar pe sub podea circulă apa.

Ferrari California se face din iulie

Cea mai nouă linie de producţie Ferrari a fost concepută pentru prima dată de un specialist din afara Italiei, şi anume de arhitectul francez Jean Nouvel. Este vorba despre noul model Ferrari California. "Linia are 10.000 mp, este în prezent în teste, iar din luna iulie va fi operaţională", a spus Vincenzo Regazzoni, tehnician Ferrari. Producţia fabricii Ferrari este de 70 de autovehicule pe zi, 30 de Ferrari şi 40 de Maserati.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite