Oraşele cu cele mai mari scăderi de preţuri în imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul cu cel mai mare ritm de scădere a preţurilor locuinţelor a fost, în luna iulie, Braşovul.

Conform Indicelui imobiliare.ro, în luna iulie, preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare în acest oraş are o valoare de 907 euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă, cu 3,2% mai puţin decât în luna precedentă.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul mediu actual este cu 3,6% mai mic. O scădere accentuată s-a înregistrat şi în cazul apartamentelor noi din ansamblurile rezidenţiale braşovene a căror preţ a coborât în iulie sub pragul psihologic de 1.000 de euro pe metru pătrat, până la 946 de euro pe metru pătrat.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acestea sunt cu 10,4% mai ieftine. În ceea ce priveşte apartamentele vechi, preţul solicitat de proprietari în luna iulie a ajuns la 905 euro pe metru pătrat, cu 2% mai puţin faţă de luna precedentă.

Timişoara are cele mai ieftine case

Timişoara rămâne oraşul cu cele mai ieftine apartamente. Cu o scădere de 2,6% în iulie şi un preţ mediu de 851 de euro pe metru pătrat, Timişoara rămâne în continuare cel mai ieftin dintre oraşele analizate.

Astfel, trendul de scădere din ultimele luni a continuat în iulie, înregistrându-se astfel o nouă valoare minimă pentru principalul oraş din vestul ţării. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţa de preţ s-a accentuat, depăşind 13%.

La fel ca în luna anterioară, , cea mai mare scădere de preţ a fost înregistrată de apartamentele vechi: -2,6%, preţul mediu actual ajungând la valoarea de 846 de euro pe metru pătrat. În acelaşi timp, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi scoase la vânzare în Timişoara a scăzut cu 2,1%, până la valoarea de 885 de euro pe metru patrat.

La Constanţa, după o lungă perioadă, apartamentele vechi au deveni mai ieftine decât cele noi Apartamentele din Constanţa s-au ieftinit cu 1,4% în luna iulie, când Indicele imobiliare.ro a înregistrat valoarea de 1.007 euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă, ritmul de scădere fiind dublu faţă de luna anterioară.

Şi la Constanţa, se atinge astfel un nou prag minim de la începutul crizei imobiliare. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea medie actuală este cu 6,4% mai mică. În iulie, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi a crescut cu 2,4% faţă de luna precedentă, preţul mediu solicitat pentru această categorie crescând de la 1.006 euro pe metru pătrat util până la 1.034 euro pe metru pătrat util.

În schimb, preţul pe metrul pătrat al apartamentelor vechi din Constanţa a scăzut cu 2,1%, până la 1.003 euro pe metru pătrat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite