Orange şi Vodafone, obligate să scadă tarifele de interconectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalii doi operatori de telefonie mobilă de pe piaţa românească - Orange şi Vodafone - vor fi obligaţi să-şi reducă tarifele de interconectare gradual, cu câte 11,3% în 4 etape, de la

Principalii doi operatori de telefonie mobilă de pe piaţa românească - Orange şi Vodafone - vor fi obligaţi să-şi reducă tarifele de interconectare gradual, cu câte 11,3% în 4 etape, de la 1 septembrie 2006 până la 1 ianuarie 2009. În urma aplicării acestei grile, tarifele vor ajunge la 5,03 eurocenţi pe minut, faţă de 8,13 eurocenţi pe minut în prezent.
Decizia ANRC nu îi priveşte pe operatorii Zapp şi Cosmote, care deţin cote de piaţă foarte mici, în comparaţie cu Orange şi Vodafone. "Demersul va echilibra şansele concurenţiale pentru toţi operatorii de telefonie şi va împiedica obţinerea unor câştiguri nejustificate de către operatorii cu putere semnificativă", susţine preşedintele ANRC, Dan Georgescu.
La nivel internaţional, Italia, Cipru, Marea Britanie, Austria şi Suedia folosesc un sistem similar celui ce va fi aplicat în România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite