Optimism moderat în sectorul construcţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii societăţilor comerciale estimează pentru perioada iunie-august o stabilitate relativă a activităţii în industria prelucrătoare şi construcţii în raport cu cele trei luni anterioare.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2010, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
De asemenea, este estimată o reducere moderată a numărului de salariaţi, soldul conjunctural fiind de -14% pe total industrie prelucrătoare (-16% la întreprinderile foarte mari, cu 500 salariaţi şi peste). Pentru unele dintre activităţi se va înregistra o tendinţă de scădere mult mai accentuată decât pe total, respectiv în metalurgie; fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului şi fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (solduri conjuncturale -54%, -50% şi, respectiv, -38%).
Totodată, potrivit estimărilor din luna iunie 2010, în activitatea de construcţii se va înregistra, în următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%) şi o scădere moderată a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -11%).



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite