Oprescu, Alpha Bank: Băncile se vor îndrepta către o simplificare a produselor bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul bancar românesc va duce, cel puţin în următoarea perioadă, la o simplificare a produselor bancare, ci nu la soficticare, a declarat astăzi Sergiu Oprescu, preşedintele Alpha Bank România, în cadrul forumului "Romanian Retail Banking".

"Ar trebui să învăţăm din tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în lume şi ar trebui să ne întoarcem la produse tradiţionale, la produse care să fie înţelese de client. El trebuie să ştie exact ce cumpără când intră în relaţia cu banca", a explicat Oprescu.

El a adăugat că băncile se îndreaptă către o strategie de tip "know your customer", în care banca "va pune în centrul produselor şi serviciilor sale clientul".  "Are loc o schimbare de strategie de la creşteri ale cotei de piaţă la o strategie de deservire a clientului deferentiat, în funcţie de nevoile sale. Se observă o astfel de tendinţă", a adăgat Oprescu.

Pe de altă parte, băncile de pe piaţa românească se vor orienta către eficientizarea reţelei de sucursale, astfel încât raportul costuri-venituri să se apropie de cel din Uniunea Europeană, spune Oprescu. El a adăugat că, în România, acest indicator este încă unul foarte mare, iar băncile trebuie să aibă grijă ca reducerea lui să se realizeze prin scăderea costurilor.   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite