Oltchim, pe lista companiilor cu management privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit ministrului Economiei, Ion Ariton, Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea poate fi inclus pe lista companiilor de stat pentru care Guvernul va introduce management privat, alături de Hidroelectrica şi Compania Naţională a Huilei.

Ariton a precizat că lista companiilor de stat cu management privat ar urma să fie stabilită în toamna acestui an. Discuţiile legate de conceptul de management privat au fost iniţiate la începutul lunii iunie, când Ion Ariton declara că “este posibil” ca primele companii în care se va încerca noua abordare să fie Hidroelectrica şi Compania Naţională a Huilei.

Ministrul a mai susţinut atunci că detaliile proiectului nu sunt stabilite, putând fi vorba chiar de trei companii pilot pentru implementarea unui management privat.Managementul privat al unor companii cu capital de stat a fost una dintre condiţiile impuse de către şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks. Acesta declara, în luna mai, că Guvernul va angaja o firmă independentă de resurse umane, cunoscută pe plan internaţional, care să asigure o selecţie cât mai bună a personalului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite