Oficial din Finanţe despre dublarea CAS: Ce vă inflamaţi aşa? Este doar o propunere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru dublarea contribuţiilor de asigurări sociale pentru liber-profesionişti a fost „de multă vreme" în lucru la Ministerul de Finanţe, potrivit directorului departamentului de legislaţie impozite directe din cadrul MFP, Dragoş Doroş. Acesta s-a arătat intrigat de „inflamarea" pe care a produs-o proiectul de Ordonanţă, spunând că este „doar o propunere".

„Nu înţeleg de ce vă inflamaţi aşa. Este doar o propunere, şi până la aprobarea ei este cale lungă", a declarat Doroş, pentru „Adevărul". Respectând logica oficialului din Finanţe, contribuabilii ar fi motivaţi să se „inflameze" abia după adoptarea proiectului de act normativ. Până atunci, cei vizaţi ar trebui să se rezume la simpla luare la cunoştinţă a noilor modificări.

Modificări anormale

Întrebat de când se află în lucru la minister acest proiect, Doroş a declarat că modificările sunt analizate „de multă vreme". Oficialul a recunoscut, însă, că desele amendări ale Codului Fiscal nu sunt normale.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, ce prevede, printre altele, dublarea contribuţiilor de asigurări sociale pentru liber-profesionişti, a fost postat la 2 septembrie, exact în ziua remanierii primilor doi miniştri semnatari ai proiectului: Sebastian Vlădescu, fostul deţinător al şefiei Finanţelor, şi Mihail Şeitan, fostul ministru al Muncii.

Contrar uzanţelor, proiectul a fost publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, şi nu pe cel al Finanţelor sau Muncii, instituţiile iniţiatoare.

Acesta prevede ca, de la 1 ianuarie 2011, persoanele ce obţin venituri din activităţi independente  - cum ar fi cei cu drepturi de autor sau persoanele fizice autorizate - să plătească contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36% şi până la 35% din venituri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite