Oficial BNR, la întâlnirea bancherilor din Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiali ai autorităţilor bancare din 17 ţări europene, printre care şi România, s-au întâlnit ieri la Viena pentru a discuta propunerile băncii centrale a Austriei privind limitarea riscurilor asumate de băncile austriece, potrivit Bloomberg.

La finele lunii noiembrie 2011, Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International şi UniCredit Bank - unele dintre cele mai importante bănci prezente în România - au fost sfătuite de banca centrală austriacă să limiteze la 110% raportul dintre noile împrumuturi şi refinanţarea locală. Aceasta ar însemna condiţionarea noilor linii de credit de la băncile-mamă de resursele obţinute de pe pieţele respective.

România a fost reprezentantă la discuţii de un viceguvernator al băncii centrale, potrivit consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. „Se discută preocuparea ca aceste noi cerinţe să nu aibă efecte negative în ţările emergente", a afirmat el, citat de Mediafax. Până la închiderea ediţiei, nu a fost făcută publică vreo concluzie a discuţiilor.

Pe de altă parte, Comisia Europeană analizează dacă reglementările propuse de autorităţile de la Viena încalcă directivele UE privind libera circulaţie a capitalului.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite