Oferta de obligaţiuni a Flamingo, suspendată pe o perioadă nedeterminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul judiciar al Flamingo International, RVA Insolvency Specialists a suspendat pe o perioadă nedeterminată oferta publică de vânzare de obligaţiuni derulată de companie, după ce operaţiunea fusese suspendată de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit Mediafax.

Flamingo a intrat în insolvenţă pe 14 decembrie 2009, la cerere, după ce ING Bank România a declanşat procedura de executare silită asupra companiei şi a altor trei societăţi din grup, Flamingo Computers, Flanco International şi Flamingo Distribution Center. Flamingo are o linie de credit de 17,5 milioane euro de la ING Bank. Înafară de împrumutul ING Bank, Flamingo are datorii de 8,5 milioane de euro către UniCredit Ţiriac Bank România şi şase milioane de euro la BRD Groupe Societe Generale.

Flamingo a lansat pe 3 decembrie o ofertă de vânzare de obligaţiuni cu maturitate de cinci ani. Operaţiunea urma să se încheie la 12 ianuarie, însă Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat pe 16 decembrie oferta de vânzare de obligaţiuni derulată de Flamingo, pentru două săptămâni, până la 31 decembrie. Ulterior, a prelungit această dată cu alte două săptămâni, până pe 14 ianuarie.

Acţiunile Flamingo International au fost suspendate de la tranzacţionare la BVB din 14 decembrie, iar tarnsferurile vor fi reluate numai după ce va fi aprobat planul de reorganizare a tuturor societăţilor din grup.

Principalul acţionar al Flamingo este Dragoş Cincă, fondatorul retailerului, acesta controlând, potrivit celor mai recente raportări, 25% din titluri.  În acţionariatul Flamingo se mai regăseşte Alexandru Ion Ţiriac care deţine 5% capital.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite