Oferta de închirieri creşte, tarifele stagnează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul ofertelor de închirieri a crescut în iulie 2008, faţă de aceeaşi lună din 2007, chiar şi cu 100%, în cazul apartamentelor cu trei camere. Nivelul tarifelor a avut, în

Numărul ofertelor de închirieri a crescut în iulie 2008, faţă de aceeaşi lună din 2007, chiar şi cu 100%, în cazul apartamentelor cu trei camere.

Nivelul tarifelor a avut, în medie, o creştere nesemnificativă în perioada analizată, se arată în raportul de monitorizare întocmit de administratorii portalului anunturiparticulari.ro.

De asemenea, faţă de luna iunie 2008, numărul de oferte pentru imobilele de închiriat a crescut, în iulie, cu până la 26,8%, însă chiria medie a rămas constantă.

În luna iulie, chiria medie pentru o garsonieră a fost de 382 de euro, pentru un apartament cu două camere - 592 euro, 3 camere - 862 euro, iar pentru 4 camere s-au plătit 1.133 de euro.

Chiria pentru patru camere, în scădere

"Lipsa finanţărilor de pe piaţă generează reducerea tranzacţiilor cu apartamente vechi din Bucureşti, care va duce la creşterea numărului de oferte pe piaţa închirierilor.

Acest lucru reuşeşte să compenseze cererea mare de pe piaţă, dar se estimează că numărul spaţiilor scoase la închiriat va atinge, în curând, plafonul maxim.

După cele două luni de vârf tradiţionale - septembrie şi octombrie - va urma o scădere moderată, dar chiriile se vor stabiliza la un nivel superior celui actual", au arătat administratorii portalului.

Conform raportului citat, creşterea cea mai mare a ofertei, în luna iulie, a fost înregistrată la apartamentele cu patru camere, dar - la aceeaşi categorie - chiria medie a înregistrat cea mai mare scădere, de 4,5%.

Raportat la ultimele 14 luni, numărul de oferte de închirieri a crescut spectaculos. Astfel, faţă de aprilie 2007, în iulie 2008 erau cu aproximativ 85% mai multe oferte de închirieri pe piaţă.

Pe termen lung, ofertele s-au dublat

Numărul de garsoniere destinate închirierii a fost în iulie cu 83 la sută mai mare, în perioada vizată. La apartamentele de 2 camere, creşterea e de 81 la sută, iar la 4 camere, de 78 la sută. Pentru apartamentele de 3 camere, oferta s-a dublat, ajungând la 437 de imobile scoase pentru închiriere în luna iulie.

Preţurile chiriilor au rămas constante în ultimele luni, în special pe segmentul apartamentelor de 1, 2 şi 3 camere, care sunt şi cele mai căutate.

Comparativ cu luna octombrie 2007, când s-a înregistrat un maxim al preţurilor ca urmare a cererii foarte mari, în iulie 2008 preţurile au crescut în medie cu 10% pentru garsoniere şi apartamentele de două camere, iar cele de la 4 camere au scăzut cu aproximativ 10%.

Monitorizarea anunturiparticulari.ro se bazează pe numărul de oferte imobiliare din Bucureşti publicate exclusiv de persoanele particulare în toată presa scrisă centrală şi pe internet. Serviciul a fost lansat în anul 2001.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite