Oferta bogata de produse de patiserie de Sarbatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu tehnologie italiana, cozonacii pot fi preparati chiar si cu doua luni inainte

In perioada sarbatorilor de iarna, romanii se vor putea bucura de cozonaci de toate felurile, dar si de checuri, fursecuri, blaturi si chiar torturi pregatite de fabricile de panificatie din intreaga tara. Producatorii pregatesc de la traditionalii cozonaci cu nuca pana la noi sortimente de prajituri fabricate dupa tehnologii moderne, straine. Din experienta anilor trecuti, producatorii spun ca, de Craciun, cel mai cautat produs este cozonacul cu nuca. Desi ceva mai scump, acest sortiment este considerat traditional si este preferat de majoritatea cumparatorilor. Astfel, daca un cozonac de o jumatate de kilogram cu cacao sau cu rahat va putea fi cumparat si cu 30.000 lei, cel cu nuca va costa de la 50.000 lei in sus. Cozonacii de casa (simpli) la 250 grame vor costa in jur de 16.000 lei, iar cei de post cu stafide la 550 grame vor ajunge la 33.000 lei. Pretul unui chec de 250 grame va fi de circa 30.000 lei, dar patiserii pregatesc si blaturi pentru torturi care vor costa in jur de 60.000 bucata (400 grame). Patiserii sunt pregatiti si pentru comenzi speciale. La solicitarea clientilor, acestia pot oferi produse diverse, din ingrediente speciale. "Deja producem cozonaci pentru Sarbatori. Folosim o tehnologie italiana care permite fabricarea acestora cu doua luni inainte de a fi vanduti", ne-a precizat presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - ROMPAN, Aurel Popescu. Cozonacii "italieni" cu fructe sunt insa mai scumpi, ajungand la 75.000-80.000 lei bucata, dar productia este destul de mare, de circa 10.000 bucati pe zi. "Ne pregatim pentru cea de-a doua jumatate a lunii decembrie, cand cererea de prajituri va fi foarte mare. In aceasta perioada, productia se tripleaza. Daca in mod normal fabricam 500 tone produse de patiserie pe luna, acum vom ajunge la 2.000 tone", a mai spus Aurel Popescu. Cu toate ca vanzarile sunt in crestere, mai sunt multi romanii care prefera ca de Craciun sa simta in propriile bucatarii mirosul de cozonac proaspat facut. Un motiv ar fi si faptul ca este mai ieftin sa-si faca singuri prajiturile pentru Sarbatori.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite