Obama a vorbit la telefon cu Merkel despre criza din zona euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a discutat ieri la telefon cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, despre ultimele evoluţii legate de criza din zona euro, pe care o consideră un risc important pentru economia americană, a anunţat Casa Albă.

„Preşedintele şi cancelarul au discutat despre pregătirile în vederea summitului G20 de la Cannes şi au convenit să păstreze legătura înainte de întâlnire", se afară într-un comunicat al Casei Albe, citat de AFP.

Obama a mai avut, în ultima perioadă, discuţii telefonice cu liderii europeni în legătură cu criza economică.

Luni, el a discutat cu preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, despre criza datoriilor în Europa şi şi-a exprimat "întregul sprijin pentru strategia definită" de Franţa şi Germania, conform unui comunicat al Preşedinţiei franceze.

Tot luni, Obama a avut o convorbire telefonică şi cu premierul britanic, David Cameron.

Discuţia de ieri cu Merkel a avut loc înainte ca miniştrii de Finanţe din G20 să se întâlnească la Paris, pentru a discuta despre criza din zona euro.

Liderii europeni s-au angajat să prezinte, la summitul G20 de la Cannes, programat pentru 3 şi 4 noiembrie, soluţii „durabile, globale şi rapide" pentru rezolvarea crizei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite