Oamenii de afaceri condamna "lipsa de strategie" din politica fiscala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In randul liderilor de organizatii antreprenoriale, nemul-tumirea generata de incoerenta masurilor fiscale e din ce in ce mai mare. Reprezentantii me-diului de afaceri ne-au declarat ca statul

In randul liderilor de organizatii antreprenoriale, nemul-tumirea generata de incoerenta masurilor fiscale e din ce in ce mai mare.
Reprezentantii me-diului de afaceri ne-au declarat ca statul propune, apoi retrage diverse taxe si impozite care greveaza atat planurile lor investitionale, cat si stabilitatea pe termen mediu a economiei. "Intr-o tara in care investitiile sunt la un nivel atat de jos, e absurd sa pui taxe care cad tocmai pe umerii acelora care fac investitii noi", afirma Mihai Pasculescu, unul dintre liderii confederatiei patronale a industriasilor - UGIR-1903. El adauga ca "statul pare a fi satul de investitii, dar adevarul este ca aceasta politica fiscala nu s-a facut in baza unei strategii sau, cel putin, a unor simulari pe cazuri concrete". Vicepresedintele Asociatiei Antreprenorilor in Constructii, Laurentiu Plosceanu, acuza "aceasta maniera nefericita in care guvernul adopta diverse normative fara sa le discute in prealabil cu partenerii de dialog social". Este "mai mult o informare decat un parteneriat, si asta in conditiile in care noi, oamenii de afaceri, suntem cei care finantam bugetul statului", conchide oficialul ARACO. Pentru vicepresedintele Consiliului IMM-urilor, Florin Parvu, cea mai controversata dintre taxe este aceea care, potrivit ultimelor propuneri, va insoti activele corporale neamortizate. "E o taxa pe dezvoltare, pusa in conditiile in care oricum s-au platit impozitele aferente in momentul constructiei sau achizitiei. Ca sa nu mai vorbim de taxele locale pe care le platim pentru fiecare utilaj sau constructie ce apartine fabricii..." Florin Parvu avertizeaza ca "nu s-a luat in calcul intrarea in comunitatea economica europeana, moment in care foarte multe firme nu vor mai face fata concurentei si cerintelor UE".

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite