O nouă reţea de spitale private în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari reţele de spitale private din Turcia, Medicana Hospital plănuieşte să se extindă în România şi în Bulgaria, potrivit ziarului Today's Zaman.

„Lucrăm de puţin timp la diferite proiecte în Bulgaria şi România, ambele ţări fiind membre ale Uniunii Europene‟, a declarat Hüseyin Bozkurt, preşedintele consiliului de directori ai reţelei Medicana Hospital. Bozkurt mai spune că investiţiile în această investiţiile şi operaţiunile în cele două ţări vor fi susţinute de libera circulaţie a asistentelor şi a doctorilor în interiorul graniţelor Uniunii Europene. „Şi libera circulaţie a pacienţilor pe teritoriul Uniunii va asigura un aflux continuu pentru spitalele noastre‟, arată el. De curând, spitalele Medicana au început să trateze pacienţi veniţi din Iraq. Medicana deţine cinci spitale private în Turcia.


Medicana Hospital intră şi pe segmentul administrării de spitale


Dacă în România şi în Bulgaria, Medicana Hospital este interesată să intre pe piaţa clinicilor private, în Balcani, Orientul Mijlociu, Asia Centrală sau Africa de Nord, compania îşi va extinde activitatea prin administrarea de spitale în aceste regiuni. Astfel, Medicana vrea să se impună pe aceste pieţe printr-un transfer de tehnologie şi expertiză şi mai puţin prin investiţii directe. Grupul caută de asemenea noi oportunităţi în Libia, Egipt, Siria sau Albania.


O piaţă de 100 de miliarde de dolari


La nivel mondial, industria turismului medical generează anual venituri de 100 miliarde dolari. Din această sumă, Turciei îi revin 500 de milioane de dolari. În România, pe piaţa spitalelor private activează jucători precum Medlife, Centrul Medical Unirea şi Sanador.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite