Gigantul Gazprom vrea să cumpere Oltchim prin intermediul subsidiarei TISE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a primit astăzi o delegaţie a companiei ruseşti TISE, care este interesată să cumpere pachetul majoritar de acţiuni al combinatului petrochimic Oltchim, informează un comunicat al ministerului. Între actionarii TISE se află companiile Tehnopromexport, Zarubejneft si Zarubejneftegaz, subsidiare deţinute 100% de gigantul rus Gazprom.

"În cadrul discuţiilor, reprezentanţii TISE şi-au arătat disponibilitatea de a cumpăra combinatul Oltchim şi de a continua investiţiile, în vederea retehnologizării. Ministrul Ion Ariton le-a prezentat calendarul de privatizare a companiei Oltchim, care prevede finalizarea procesului în 30 aprilie 2012, şi a invitat compania rusă să participe la licitaţia ce va fi organizată", se arată în comunicat.

TISE este o companie de productie şi investiţii în domeniul energiei, cu capital majoritar de stat, înfiinţată în 2003, la Moscova. Între acţionarii săi se află companiile Tehnopromexport, Zarubejneft si Zarubejneftegaz, se mai arată în comunicatul ministerului. Acestea din urma sunt subsidiare deţinute 100% de gigantul rus Gazprom.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite