OTP Bank iese la cumpărături în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OTP Bank, cel mai mare grup financiar maghiar, intenţionează să se extindă prin achiziţii în mai multe ţări din regiune, printre care şi România, a declarat directorul general al băncii, Sandor Csanyi, citat de Reuters.

"Vrem să ne extindem, în principal acolo unde cota noastră de piaţă nu e încă optimă, dar piaţa are potenţial semnificativ de dezvoltare. Căutam un stat cu fundal politic stabil, cu dezvoltare economică puternică şi sector bancar cu potenţial de creştere rapidă", a afirmat directorul general al băncii, Sandor Csanyi, potrivit Mediafax.

România, pe harta OTP Bank

Printre ţările în care OTP ar putea face achiziţii, el a menţionat România, Croaţia, Serbia şi Slovacia. Despre Ucraina, stat în care banca are probleme de la declanşarea crizei financiare, Csanyi a spus că situaţia se normalizează, iar operaţiunile de acolo ar putea contribui semnificativ la profiturile băncii "într-un viitor nu foarte îndepărtat".


Analiştii cred că optimisul OTP este "exagerat"

OTP nu a plătit dividende pentru veniturile înregistrate anul trecut, de aproape 759 milioane de dolari, cu o treime mai mici decât cele din 2008, preferând să-şi consolideze rezervele. "Banca are mulţi bani. Ei cred că pot face orice. Considerăm acest optimism este exagerat", a afirmat Norbert Harcsa, analist la Ipopema Securities.

Analistul apreciază, însă, că OTP se găseşte într-o poziţie favorabilă, în condiţiile în care multe bănci vor să-şi reducă expunerea în Europa Centrală şi de Est, regiune considerată vulnerabilă în faţa problemelor Greciei.

Întâlnirea anuală a acţionarilor OTP este programată pentru vineri.

Grupul este prezent în România prin intermediul OTP Bank România, divizia de asigurări OTP Garancia, OTP Fond de Pensii, OTP Leasing România, OTP Consulting România, companie cu activităţi de consultanţă pentru investitori, autorităţi clocale şi IMM-uri, respectiv OTP Asset Management România, societate de administrare a investiţiilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite