ONU înfiinţează prima academie anticorupţie din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vederea eliminării corupţiei mondiale, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a înfiinţat Academia Internaţională Anticorupţie (IACA). Practic, aceasta va instrui judecători, detectivi şi poliţişti din întreaga lume.

Principalele obiective ale instituţiei vizează corupţia la nivel înalt, infracţiunile financiare ale marilor corporaţii şi evaziunea rezultată în urma acestora.

„Metodele tradiţionale se dovedesc ineficiente în faţa noilor tipuri de corupţie, în special a infracţiunilor financiare", a declarat Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, citat de „Deutsche Welle".

Acesta a adăugat că din actualele programe de instruire a personalului lipsesc specializările în acest domeniu, iar noua academie va oferi cursanţilor unelte noi pentru a combate corupţia. IACA este sprijinită de Oficiul ONU pentru Combaterea Drogurilor şi a Criminalităţii, de Oficiul European de Luptă Antifraudă şi de guvernul Austriei şi va avea sediul în apropierea Vienei.

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, corupţia „fură" economiilor mondiale 1.500 de miliarde de euro anual. Un studiu al Transparency International a arătat că mita şi corupţia din sistemele financiare sunt parţial răspunzătoare pentru recesiunea mondială.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite