OMV cumpără operaţiunile din Pakistan ale companiei malaeziene Petronas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania petrolieră austriacă OMV şi Petronas International Corporation Limited, subsidiară a companiei de petrol şi gaze de stat Petronas din Malaezia, au semnat un acord prin care grupul european achiziţionează operaţiunile de explorare şi producţie din Pakistan ale companiei asiatice, informează un comunicat al OMV remis ziarului „Adevărul".

Aceste operaţiuni includ trei licenţe de explorare şi două de dezvoltare şi producţie.

Tranzacţia urmează să fie supusă aprobării guvernului pakistanez şi este estimată a fi finalizată în decurs de câteva luni.

Cele două părţi au convenit să nu ofere mai multe detalii despre această achiziţie, se mai arată în comunicat.

"Portofoliul achiziţionat are un potenţial puternic de creştere şi va pune OMV într-o poziţie din care va putea susţine ţintele strategice pe termen lung ale acestei ţări", a declarat Jaap Huijskes, membru în boardul executiv al OMV, responsabil cu activitatea de explorare şi producţie.

În prezent, OMV deţine participaţii în nouă blocuri în Pakistan, din care şapte sunt licenţe de explorare şi două de dezvoltare şi producţie. Producţia se ridică la circa 14.000 de barili echivalent petrol pe zi.

"OMV va continua să investească în Pakistan pentru a-şi menţine poziţia de cel mai mare producător străin de gaze din această ţară", mai spun oficialii OMV.

OMV deţine în România 51% din acţiunile Petrom.

Grupul austriac desfăşoară activităţi de explorare şi producţie în 16 ţări şi produce circa 318.000 de barili echivalent petrol pe zi.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite