OMV va aspira de pe Bursă acţiunile salariaţilor Petrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OMV intenţionează să susţină cotaţia titlurilor Petrom prin achiziţia de acţiuni la bursă, în cazul în care salariaţii companiei vor vinde în număr mare acţiunile primite de la stat în

OMV intenţionează să susţină cotaţia titlurilor Petrom prin achiziţia de acţiuni la bursă, în cazul în care salariaţii companiei vor vinde în număr mare acţiunile primite de la stat în cadrul procesului de privatizare.
"OMV are în vedere ca, în momentul în care piaţa devine prea lichidă, să aibă fonduri disponibile pentru a cumpăra de pe piaţă, înaintea altora, aceste acţiuni", a declarat ministrul economiei şi comerţului, Codruţ şereş. El a precizat că a avut discuţii pe această temă la Viena, cu preşedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.
Salariaţii şi pensionarii care au lucrat la Petrom au dreptul să achiziţioneze 8% din titlurile companiei, la acelaşi preţ pe acţiune cu cel achitat de grupul austriac OMV în anul 2004. Codruţ şereş a arătat că valoarea de piaţă a titlurilor Petrom ar putea scădea dacă vor exista foarte multe acţiuni disponibile la vânzare, când salariaţii şi-ar vinde în număr mare participaţiile. Ministrul economiei a amintit că acţiunile Petrom au mai scăzut, pe termen scurt, după ce ministerul a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că a transmis guvernului un memorandum care prevedea două modalităţi de vânzare a pachetului de 8% la Petrom: una direct către salariaţi şi alta prin intermediul Asociaţiei Salariaţilor.
Credit Suisse First Boston a fost mandatată de Asociaţia Salariaţilor să finanţeze cu 235 milioane de euro cumpărarea pachetului de 8%, iar banca ar urma să primească în schimb o parte din acţiuni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite