Numire controversată la vârful ANSVSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La conducerea Direcţiei de Sănătate Animală, un important departament al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Sănătatea Alimentelor (ANSVSA), a fost numit ex-directorul Institutului pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, Ştefan Nicolae, pe care memoria recentă a documentelor îl prezintă ca fiind total incompatibil cu o astfel de funcţie.

Mai exact, Ştefan este cunoscut ca fiind cel care a transformat în afacere de familie (împreună cu fiul său, Bogdan) desfăşurarea de forţe financiare cu care România s-a luptat, anii trecuţi, atât cu gripa aviară, cât şi cu pesta porcină.

Nedumerirea celor care ne-au semnalat acest fapt este cu atât mai mare cu cât Ştefan ocupă chiar o treaptă ierarhică mai înaltă decât pe vremea când „afacerile" îi mergeau strună.

Cel care a decis această numire controversată, Radu Roatiş, preşedintele ANSVSA, a declarat pentru „Adevărul" că el mizează pe prezumţia de nevinovăţie şi „până când procurorii DNA nu vor soluţiona dosarul lui Nicolae Ştefan, pentru noi numirea lui nu are nimic ilegal".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite