Numărul şomerilor înregistraţi în Statele Unite, la maximul ultimelor şase săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de aplicaţii noi pentru obţinerea ajutorului de şomaj, publicat astăzi pentru Statele Unite, a ajuns la 399.000, cu mult peste estimările care erau de 375.000, inversând trendul descendent al ultimelor şase luni. Numărul celor aflaţi deja în şomaj a înregistrat deasemeni o creştere semnificativă.

Anul 2012 a debutat prost pentru piaţa muncii din Statele Unite, cu numărul de aplicaţii noi pentru primirea ajutorului de şomaj, în creştere. Potrivit datelor publicate astăzi, 399.000 de cetăţeni americani s-au înscris la oficiile de forţă de muncă pentru primirea ajutorului de şomaj.


Şi numărul de şomeri aflaţi în plată a fost în creştere. Potrivit cifrelor publicate de Departamentul Muncii din SUA, la finele primei săptămâni a anului, se aflau în plată circa 3,63 milioane de şomeri, o cifră în creştere faţă de cea înregistrată în săptămâna anterioară, de 3,61 milioane de persoane.


Pe parcursul ultimelor luni, rata şomajului în Statele Unite a înregistrat o scădere accentuată, atingând nivelul de 8,5% în luna decembrie. Numărul de americani care primesc ajutor de şomaj şi diferite alte ajutoare, subvenţii şi beneficii din partea Guvernului, depăşea însă nivelul de 7,3 milioane, potrivit ultimelor raportări, din data de 24 decembrie 2011.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite