Noul Ford de Craiova, dezvelit azi la Geneva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Salonul Auto, care începe astăzi, apare un model ce va ieşi pe poarta fabricii craiovene abia spre sfârşitul acestui an. După un an şi jumătate de la lansarea primului model Ford produs la Craiova (Transit Connect, în toamna lui 2009), americanii ies azi la rampă cu al doilea model – B-Max.

Şeful diviziei europene a concernului american Ford, Stephen T. Odell, va prezenta azi, într-o conferinţă susţinută în cadrul Salonului Auto de la Geneva, mai multe modele din portofoliul mărcii, printre care şi cel ce va fi fabricat la Craiova - B-Max.

Citiţi şi:

Fabrică de piese Ford la Balş

Boşii Ford despre Craiova: câini comunitari, piaţă superbă şi servicii sub orice critică în restaurante

Prototipul lui B-Max a fost surprins zilele trecute la standul Ford amenajat la salon în timp ce era pregătit pentru debutul mondial. Mai exact, o echipă de jurnalişti a reuşit să-l fotografieze în timp ce vizita standul Ford, sub pretextul formalităţilor de acreditare la Salonul Auto de la Geneva, după cum ne-au spus reprezentanţii concernului american.

Un „C-Max" mai mic

Aşa cum se poate observa, B-Max preia fidel designul lui Ford Grand C-Max şi pare o copie de dimensiuni mai mici  a acestuia. Ford B-Max dispune de patru uşi, cele din spate fiind culisabile spre înapoi, şi poate transporta maximum cinci pasageri.

Deşi Ford n-a confirmat până în prezent denumirea B-Max pentru automobilul pe care îl va produce la Craiova, fotografiile-spion transmise de o sursă anonimă redacţiei care a plasat-o în spaţiul virtual (administratorii portalului 0-100.ro) confirmă denumirea vehiculată în presă. B-Max va fi construit pe platforma modelului Fiesta.

Motorizările disponibile vor fi de 1.0 litri/90 CP şi, posibil, de 1.6 litri/101 CP. De asemenea, dieselurile 1.4 şi 1.6 TDCI vor completa oferta. Primul automobil B-Max fabricat în România ar putea ieşi de pe liniile de producţie până la sfârşitul anului. Directorul general al Ford Europa, Stephen Odell, vede în Uzina Ford de la Craiova una dintre cele mai eficiente investiţii ale grupului, în special pentru că deschide noi oportunităţi pentru piaţa europeană.

Pe lângă „revoluţionarul" B-Max, Ford mai aduce la Geneva şi alte modele: conceptul Vertrek, înlocuitorul lui Kuga, Escape, Focus Electric, C-Max HEV, C-MAX Energie, Transit Connect Electric, Ranger Wildtrak pick-up, Mondeo ECOnetic, Metal Ka şi Fiesta RS World Rally Car.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite