Noul Cod al Muncii nu a adus rezultatele promise. Doar 100.000 de locuri de muncă, create în mai mult de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţiile promiteau în urmă cu mai bine de un an că aplicarea noului Cod al Muncii va impulsiona piaţa şi va reduce munca la negru, însă rezultatele de acum nu sunt promiţătoare având în vedere că doar 100.000 de locuri de muncă s-au creat în ultima perioadă, faţă de 650.000 de slujbe pierdute în perioada crizei.

La un an de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, economia a recuperat 100.000 din cele aproximativ 650.000 de locuri de muncă pierdute în perioada crizei, transmite Digi 24.

Cu toate acestea, rata şomajului a crescut de la 7 % în martie 2011 la 7,5 la sută în luna martie a acestui an.

Datele oficiale arată că numărul angajaţilor din România pentru care se plătesc contribuţii la sistemul de asigurări sociale a ajuns la puţin peste cinci milioane.

În ceea ce priveşte contractele de muncă, numărul acestora este de 5,5 milioane. Asta deoarece un salariat poate avea mai multe contracte individuale de muncă.

Potrivit unui raport recent al Consiliului Fiscal, la sfârşitul anului trecut peste 2 milioane de români lucrau fără acte în regulă. Evaziunea fiscală din munca la negru a fost estimată la aproape 31 de miliarde de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite