Noua politică fiscală: taxă pe piscină şi facilităţi dacă îţi denunţi vecinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Liviu Voinea, a anunţat ieri că va pune impozit pe piscină şi că ar putea acorda facilităţi cetăţenilor care denunţă faptele de evaziune fiscală ale unor persoane sau companii.

„Ca un exemplu de scutiri, noi impozităm casa, impozităm terenul, dar nu impozităm piscina. După părerea mea, ar trebui, şi se va introduce un impozit pe piscină. O reformă a bazei de taxare a proprietăţii, care să vizeze reducerea excepţiilor şi principiul solidarităţii, nu va afecta cetăţeanul de rând", a menţionat Voinea, citat de Mediafax. Pe de altă parte, românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state, a mai spus Liviu Voinea, care va studia legislaţia „denunţătorului" din Suedia.

Fiscul din SUA, Internal Revenue Service, are un program pentru denunţători prin care aceştia pot câştiga o recompensă de până la 30% din veniturile recuperate de stat datorită informaţiilor astfel obţinute. „Noi colectăm 0,7% din PIB, pe când Polonia colectează 1,1% din PIB, iar media europeană este undeva la 3%. Sunt prea multe exceptări în România", a mai spus Voinea

În fine, oficialul a arătat că peste două săptămâni va efectua o vizită în Suedia, unde va studia, pe lângă normele privind TVA la încasare, sistemul de taxare a proprietăţii şi măsurile de stimulare a încadrării în muncă a tinerilor şi persoanelor de peste 55 de ani. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite