Notarii, sfătuiţi să renunţe la procură în tranzacţiile imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Notarilor Publici Bucureşti recomandă notarilor din Capitală să nu mai încheie tranzacţii imobiliare pe bază de procură, atunci când există suspiciuni legate de autenticitatea

Camera Notarilor Publici Bucureşti recomandă notarilor din Capitală să nu mai încheie tranzacţii imobiliare pe bază de procură, atunci când există suspiciuni legate de autenticitatea actului.

Doina Rotaru, preşedintele CNPB, justifică măsura prin numărul mare de infracţiuni de acest tip, în urma cărora vârstnici sau persoane neinformate au rămas fără locuinţe. "Putem spune că ne-au invadat procurile false, şi, deşi facem sesizări Poliţiei, nu se întâmplă nimic", explică Rotaru.

Analiştii contestă măsura notarilor

Potrivit acesteia, există nenumărate cazuri în care, proprietarii au aflat că nu mai au casă în momentul în care s-au dus să plătească impozitul anual. Măsura CNPB a fost contestată de analişti imobiliari, care spun că piaţa ar putea fi astfel blocată.

Camera Notarilor Publici Bucureşti consideră totodată regretabilă şi poziţia Ministerului de Justiţie, prin care se solicită abrogarea deciziei, fără o prealabilă documentare cu privire la situaţiile care au determinat luarea măsurii şi fără a propune alte măsuri concrete de stopare a fenomenului infracţional fără precedent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite