Nokia Siemens va concedia 17.000 de angajaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua de echipamente de telecomunicaţii,Nokia Siemens, urmează să disponibilizeze 17.000 de angajaţi în următorii doi ani, deoarece doreşte să reducă costurile cu 1 miliard de euro.

Proiectul Nokia Siemens, care are momentan 74.000 de angajaţi, pregăteşte o restructurare drastică la nivelul tuturor sucursalelor globale. Programul disponibilizărilor a fost anunţat ieri.

Compania nu a spus încă în ce departamente se vor produce dispobilizările, precizând doar că reducerea costurilor se va resimţi în toate sucursalele din lume. Numai în Marea Britanie, aceasta deţine 1.300 sucursale.

“Trebuie să luam toate măsurile posibile pentru a ne menţine competitivi pe termen lung şi pentru a ne creşte profitul pe piaţa aflată în continuă dezvoltare  a telecomunicaţiilor. Aceste reduceri de personal sunt regretabile, dar necesare”, a declarat şeful executiv Nokia-Siemens, Rajeev Suri.

Reducerile se vor aplica, cel mai probabil, prin reorganizarea companiei şi vor ţine cont şi de activele imobiliare, cele IT, preţurile de producţie şide achiziţie, cât şi de cheltuieli şi furnizori.

Negocierile privind cedarea companiei către un fond de investiţii au picat tot anul acesta. Astfel, companiile-mamă  au fost forţate să injecteze încă un miliard de euro pentru desfăşurarea operaţiunilor.

“În ciuda nevoii de a reorganiza părţi din companie, misiunea nostră pentru cercetare şi dezvoltare rămâne neschimbată, investiţia în telefonia mobilă urmând să crească în anii următori”, a adăugat Suri.

Parteneriatul Nokia–Siemes a luat naştere în 2007 între reţeaua de afaceri a Nokia şi mare parte a diviziei de comunicaţii a Siemens.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite