FOTOGALERIE Nokia încearcă să recupereze teren cu smartphone-ul N9

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nokia încearcă lună de lună să recupereze terenul pierdut pe piața smartphone-urilor. Situația nu este tocmai roz pentru această companie și tocmai din acest motiv procesul se face prin mai mulți pași.

CLICK PE POZE PENTRU A SE MĂRI!

Nokia N9

Unul dintre acești pași este telefonul testat de noi, Nokia N9, iar celalalt pas este Nokia Lumia (telefon asemănător bazat pe Windows Mobile).
Smartphone-ul finlandezilor are un sistem de operare denumit MeeGo dezvoltat împreună cu Intel (lider în producția de chip-uri). Această alegere este oarecum ciudată, într-o lume în care majoritatea producătorilor mizează pe Android pentru a concura IOS-ul celor de la Apple.

Pentru userii obișnuiți cu celelalte două sisteme de operare, MeeGo va fi destul de greu de folosit cu rapiditate, deoarece are anumite capacități intuitive și comenzi tactile complet diferite.

La o primă vedere ne putem da seama că acesta este unul dintre cele mai frumoase telefoane realizate vreodată. Este unul dintre „premianți" în materie de design, iar sticla curbată a touchscreen-ului amintește de ceasurile de mână. Este elegant și minimalist și rămâne fidel imaginii Nokia. Proporțiile au fost preluate de la predecesorul său N8 (care din păcate era prea încărcat și gros).

N9 este realizat dintr-un policarbonat monolit și este disponibil în mai multe culori. Un flash dual-LED este așezat în stânga lentilelor Carl Zeiss. Fața are doar un ecran tactil, fără niciun buton, acoperit de Gorilla glass.

Display-ul de 3,9 inch FWVGA (854x480) ClearBlack AMOLED are performanțe bune, rivalizând cu cele mai bune soluții de pe piață. Textul și grafica par că plutesc pe panou. Bateria este sigilată, un lucru neobișnuit pentru un telefon Nokia. Din păate comenzile intuitive nu sunt ușor de accesat și îți trebuie un interval mai mare de timp pentru a face telefonul să îți răspundă mai repede la comenzi.

Camera are un senzor de 8 megapixeli, dar legendarul N8 făcea niște forografii mai bune. În stand-by ecranul arată întotdeauna ora și diferite icoane de notificări, poziția acestora schimbându-se mereu pentru an nu arde anumite părți ale display-ului.

Oferta de aplicații este destul de mare pe Ovi Store. Pe N9 regăsim câteva chiar preinstalate: Facebook, Twitter, AccuWeather, AP Mobile, Skype, Track & Protect, Angry Birds Magic, Galaxy On Fire 2, NFS Shift și Real Golf 2011. MeeGo nu este cel mai rapid software din lume, iar crashurile sunt și ele prezente.

Clientul de e-mail al MeeGo este unul de bază. Oferă un inbox unificat, dar îi lipsesc anumite caracteristici critice precum căutarea pe server și gestionarea conversațiilor.

Internetul se mișcă foarte bine, atât Wifi cât și 3g+. Din păcate internetul mobil consumă destul de repede acumulatorul.

+
Forma și designul telefonului,
Multe aplicații preinstalate,
Ecranul SuperAmoled

-

- la convorbiri telefonul se aude cam încet,
- anumite aplicații dau crash-uri dese
- oferta Ovi Store nu e la fel de cuprinzătoare ca a concurenței.

Fișă tehnică Nokia N9
GSM GSM 850/900/1800/1900 HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
Valoare SAR 1,16 W/kg
Dimensiuni mm 116,5 x 61,2 x 12,1
Greutate 135 g

Ecran principal - FWVGA (854x480)
Ecran principal - culori 16M
Ecran principal touch screen 3,9 inch"
Ecran principal - tehnologie AMOLED
Acumulator 1450 mAh
Memorie internă 16GB
Procesor 1 GHz Cortex A8

Sistem de operare MeeGo OS, v1.2 Harmattan

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite