Noi discuţii la Baku pentru importul de ţiţei şi gaz azer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii români din domeniul gazelor, care efectuează o vizită în Azerbaidjan în perioada 1-5 februarie, s-au întâlnit la Baku cu preşedintele companiei azere de stat de petrol şi gaze (SOCAR), Rovnag Abdullayev, şi cu ministrul Energiei, Natiq Alyiev.

Secretarul de stat pe probleme energetice din Ministerul Economiei, Tudor Şerban, a arătat interesul companiilor româneşti de a activa pe piaţa de petrol şi gaze din Azerbaidjan şi disponibilitatea de a importa ţiţei din statul caspic pentru a-l rafina în România, relatează publicaţia Azerbaidjan Business Center, citând reprezentanţi ai SOCAR.

Romgaz încearcă de mai mulţi ani să înceapă explorarea şi producţia de hidrocarburi în statele caspice şi aşteaptă ca perimetrele petrolifere să fie scoase la concesiune. Referitor la importul de petrol azer şi rafinarea acestuia în România, în decembrie 2009, reprezentantul SOCAR la Bucureşti declara, pentru „Adevărul",că societatea va analiza eventualele oferte pe care le-ar primi pentru a cumpăra rafinăria Arpechim, deţinută de Petrom.

Cele două părţi au semnat un memorandum privind posibilitatea exportului de hidrocarburi în Uniunea Europeană, inclusiv în România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite