Dan Nica: Poşta, furată de protejaţii cuplului Boc-Anastase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce miercuri a ieşit la iveală că tatăl preşedintelui Camerei Deputaţilor, Corneliu Anastase, a încasat în luna martie un salariu de 35.000 de lei de la Conpet, societate la care statul deţine pachetul acţionarial majoritar, joi ministrul Comunicațiilor, Dan Nica, a declarat că protejatul Robertei Anastase a fost beneficiarul contractelor cu Poșta Română.

Poşta Română a înregistrat în ultimii trei ani pierderi de aproape 500 milioane de lei, pentru că "a fost furată mult şi sistematic" de protejaţii cuplului Boc-Anastase, a afirmat, joi, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, într-o conferinţă de presă.

CITIŢI AICI MAI MULTE DESPRE SUMA PE CARE O ÎNCASA TATĂL ROBERTEI ANASTASE DE LA STAT

"Cuplul Boc-Anastase mai avea puţin şi băga Poşta Română în faliment, o societate cu peste 35.000 de angajaţi şi o vechime de 120 de ani. În intervalul 2008-2010, Poşta a acumulat pierderi de 485 milioane de lei, la care se adaugă o amenda aplicată de Consiliul Concurenţei, de peste 100 milioane de lei, plus o serie de obligaţii de plată către diverşi furnizori şi bugete ale statului de peste 400 milioane de lei", a spus Nica.

Dan Nica a amintit şi de contractele pe care le-a avut Poşta Română cu fabrica de timbre."S-a plătit un milion de euro pentru achiziţie de hârtie, dar hârtia nu a mai apărut niciodată", a completat ministrul Comunicaţiilor.

"Fostul director general al Poştei Daniel Neagoe a fost unul dintre protejaţii Robertei Anastase. Aproximativ 80-90.000 euro au costat «contractele-cadou» atribuite fără licitaţie de fostul director general al Poştei societăţii Mefisto Com SRL din oraşul său de baştină, Breaza, pentru a presta pentru operator servicii din domeniul construcţiilor. Firma are sediul la adresa domiciliului mamei lui Neagoe", a spus Nica, citat de Mediafax.

Pe site-ul bizoo.ro, centralizator de firme, persoana de contact pentru Mefisto Com SRL este Irina Neagoe, mama lui Daniel Neagoe.

Ministrul a spus că ultima plată către Mefisto Com SRL s-a făcut în aprilie, la finalul mandatului fostului şef al Poştei Române.

Află de pe Forbes.ro despre benefiicile privatizării, singurul mod în care poate fi oprită căpuşarea companiilor de stat

Acesta a adăugat că, fără măsurile de restructurare care vor fi aplicate în perioada următoare, Poşta Română ar fi intrat în faliment începând cu 13 iunie.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil, cu o reţea teritorială de aproximativ 7.000 de oficii poştale.

Acţionarii companiei sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

Roberta Anastase: Părinţii mei nu au afaceri

"Mama nu are afaceri, este pensionară. Tata lucrează(...).Părinţii mei nu au afaceri. Îi atrag atenţia domnului Nica că îl voi da în judecată pentru informaţii false pe care le transmite cu bună ştiinţă. Nu este în stare să verifice nişte informaţii înainte de a le face publice(...) Ministrul Nica nu mai este o persoană căreia să-i acord credibilitate", a spus Roberta Anastase, la Antena 3.

De asemenea, Roberta Anastase a declarat că tatăl său, Corneliu Anastase, directorului Conpet, lucrează de peste 13 ani la această companie, iar activitatea lui acolo nu are niciun fel de legătură cu activitatea sa politică. "Tatăl meu lucrează la CONPET cu mult înainte de a avea eu vreo funcţie publică", a spus Roberta Anastase. "Mi-e greu să vă spun ce venit au părinţii mei. Mi se pare irelevant", a adăugat Roberta Anastase.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite