Negocieri fără rezultat între Hidroelectrica şi "băiatul deştept" Alro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile dintre administratorii companiei de stat Hidroelectrica şi Alro privind contractual de livrare a energiei nu au dus la niciun rezultat, negocierile urmând să fie reluate săptămâna viitoare.

La discuţii au participat administratorul juridic al Hidroelectrica, Remus Borza, administratorul special, Remus Vulpescu, şi proprietarul combinatului Alro, Vitali Machitski. Discuţiile au fost purtate ieri şi au durat patru ore şi jumătate.

"Meci nul. Nici noi nu i-am convins pe ei, nici ei pe noi. Au avut o ofertă îmbunătăţită, dar departe de aşteptările noastre. Alro are o anumită particularitate, fiind un producător cu mii de angajaţi şi care plăteşte impozite, dar chiar şi aşa oferta lor a fost departe de ce am vrut noi", a declarat Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, potrivit Mediafax.

Alro, companie deţinută de grupul Vimetco, înregistrat în Olanda şi controlat de Vitali Machitski, este cel mai mare consumator de energie electrică din România.

Compania a primit anul trecut energie de la Hidroelectrica în baza unui contract de 322,47 milioane lei, cel mai mare dintre contractele bilaterale ale producătorului de electricitate deţinut de stat.

Contractele directe de vânzare a energiei, la preţuri sub cele din piaţă, au fost încheiate de Hidroelectrica între 2001 şi 2003 şi expiră în 2014, 2015 sau 2018.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administraţie. Consiliul şi-a motivat cererea prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" şi al secetei din 2011.


Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite