Ne vom baza pe cărbune, dar dăm mii de mineri afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategia energetică a României se va baza în continuare pe utilizarea cărbunelui pentru producţia energiei electrice, a declarat ieri, la Turceni, Tudor Şerban, consilier al ministrului Economiei.

Cu toate acestea, circa 3.500 de angajaţi din Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani şi 1.000 de ortaci din sectorul lignitului îşi vor pierde locurile de muncă în următorii şase-şapte ani. Până înb 2018 se vor închide trei dintre cele şapte mine din Valea Jiului, a mai spus Tudor Şerban. În prezent, CNH are aproape 9.000 de angajaţi.

„Aceste programe de restrucuturare sunt absolut necesare pentru dezvoltarea companiilor. CNH are pierderi în acest moment pentru că programul de restructurare nu s-a finalizat, iar subvenţiile pentru huilă vor fi din ce în ce mai mici", a conchis oficialul Şerban. Cele patru mine viabile de huilă din Valea Jiului vor forma un complex energetic împreună cu termocentralele Deva şi Paroşeni. Ministerul Economiei vrea să formeze un alt mare complex energetic în Oltenia prin gruparea SNLO cu actualele complexuri Turceni, Rovinari şi Craiova.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite