Navele de pescuit comercial, monitorizate prin satelit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de anul viitor, vasele de pescuit cu lungimea mai mare de 15 metri vor trebui să aibă instalat la bord un sistem de monitorizare prin satelit, care va trebui să fie conectat în

Începând de anul viitor, vasele de pescuit cu lungimea mai mare de 15 metri vor trebui să aibă instalat la bord un sistem de monitorizare prin satelit, care va trebui să fie conectat în permanenţă, atât timp cât acestea se află pe mare, potrivit unui ordin al ministrului agriculturii, citat de NewsIn.
Înainte de plecare, comandanţii navelor de pescuit sau conducătorii ambarcaţiunilor de pescuit trebuie să anunţe autorităţile portuare intenţia de a ieşi în mare.
De asemenea, comandanţii navelor vor fi obligaţi să semnaleze prezenţa delfinilor în zona de pescuit.Pentru pescuitul în scop comercial în bazinele piscicole naturale vor fi admise numai ambarcaţiunile construite din lemn, fibră sau metal. Peştele pescuit în apele continentale va trebui descărcat în punctele speciale, unde se poate comercializa către persoane fizice, iar speciile prinse trebuie menţionate în jurnalele de pescuit utilizând codurile alocate fiecărei specii. Ordinul prevede că punctele de descărcare trebuie să deţină autorizaţie sanitar-veterinară de funcţionare şi să fie dotate cu apă curentă, maşini pentru fulgi de gheaţă şi ambalaje.
Practicarea pescuitului în scop comercial se face pe baza Licenţei de pescuit comercial şi a Permisului de pescuit comercial. Autorizaţia de pescuit comercial se eliberează anual de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, prin filialele teritoriale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite